Holiday.gr Ημ/νια
August 12, 2022
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΑΤΤΙΚΗ / ΑΘΗΝΑ / ΨΥΡΡΗ
ΨΥΡΡΗ
Θέλω να γυρίσω στα παλιά, θέλω τη παλιά μου γειτονιά, λέει ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί εξίσου από ανθρώπους όλων των ηλικιών καθώς ξυπνά μνήμες από τα χρόνια της αθωότητας, της ανεμελιάς και του ρομαντισμού. Μια τέτοια γειτονιά είναι το Ψυρρή. Μια ιστορική συνοικία που γνώρισε εποχές ακμής και παρακμής, που αγαπήθηκε αλλά κι εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του, ώσπου ανακηρύχθηκε διατηρητέα γειτονιά και άρχισε να αναγεννιέται μέσα από τα ΄΄συντρίμμια΄΄ της. Με την πάροδο των χρόνων το Ψυρρή αποκτά τη παλιά του αίγλη και κερδίζει ξανά το θαυμασμό των Αθηναίων.

Η ιστορική συνοικία του Ψυρρή εκτείνεται στη βόρεια πλευρά της Ερμού. Τα τελευταία χρονιά η περιοχή έχει μετατραπεί σε καλλιτεχνικό στέκι και όχι μόνο. Το Ψυρρή φημίζεται για τα μοντέρνα στέκια και τις επιλογές που προσφέρει σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, μουσικές ταβέρνες και μπαράκια που λειτουργούν στα ανακαινισμένα κτίρια της ήσυχης άλλοτε περιοχής. Επίσης, στο Ψυρρή τα τελευταία χρόνια έχουν κτιστεί αρκετά θέατρα, τα οποία φιλοξενούν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν οι δημοφιλέστεροι Έλληνες ηθοποιοί.

Η αναγέννηση του Ψυρρή άρχισε αργά και σταθερά πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν ανακηρύχθηκε διατηρητέα ιστορική γειτονιά. Τότε, οι λίγοι πιστοί κάτοικοί του δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι σε στα επόμενα χρόνια η ΄΄παρεξηγημένη΄΄ γειτονιά τους θα εξελίσσονταν στο πιο αγαπημένο στέκι τα νεολαίας.
Αρχικά η αναπαλαίωση μερικών ετοιμόρροπων κτιρίων του μεσοπολέμου αντιμετωπίστηκε με μεγάλη ανακούφιση και χαρά τόσο για το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και για την αποφυγή κτισίματος πολυώροφων πολυκατοικιών πλάι στα παλιά διώροφα κτίρια.
Τότε ξεκίνησε η αλλαγή του Ψυρρή. Σιγά – σιγά άρχισαν να ανοίγουν στην αρχή θέατρα και μετά μπαρ, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, δημιουργώντας μια αλυσίδα ανάπτυξης.
Στη διαδρομή από την πλατεία Ηρώων στην οδό Σαρρή, οι απόηχοι από τα μαγαζιά δημιουργούν ένα soundtrack που περιγράφει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο το κατεξοχήν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα διασκέδασης και την πληθώρα επιλογών που προσφέρει η περιοχή.

Εκτός όμως, από τις ευκαιρίες διασκέδασης το Ψυρρή φημίζεται και για τα εμπορικά του καταστήματα. Εδώ, θα βρείτε συγκεντρωμένα καταστήματα κάθε είδους που πωλούν παλιά, καινούρια και μεταχειρισμένα είδη. Ευκαιρίες μοναδικές αρκεί να μπορείτε να τις αναγνωρίσετε. Το Ψυρρή προσφέρετε για περιπάτους. Μια βόλτα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, θα σας συναρπάσει. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αφεθείτε στη γοητεία της παλιάς Αθήνας…

Φωτογραφίες χρηστών κάντε click για να τις δείτε
Athens, Psiri
ΨΥΡΡΗ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map
ΨΥΡΡΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2022