Holiday.gr Ημ/νια
August 12, 2022
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 


PICTURES OF GREECE
360 view Panoramic

 
EΛΛΑΔΑ / ΑΤΤΙΚΗ / ΑΘΗΝΑ / ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία. Από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα πρωταγωνιστεί στα ιστορικά δρώμενα του Ελλαδικού χώρου. Η ιστορική του διαδρομή είναι άρρηκτα δεμένη με τη θάλασσα, στην οποία οφείλει την οικονομική και πολιτιστική του ανάπτυξη.
Βρίσκεται βορειοδυτικά της Αθήνας και σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας και βρέχεται από το Σαρωνικό κόλπο. Είναι χερσόνησος που περιβάλλεται από θάλασσα ( γεωλογικά, θεωρείται πως κατά την αρχαιότητα ήταν νησί), και έχει τρία λιμάνια (το κεντρικό, το Μικρολίμανο και τη Μαρίνα Ζέας). Από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα ο Πειραιάς, ΄΄υπηρέτησε΄΄ την Αθήνα ως λιμάνι της και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην άμυνα της πόλης. Την περίοδο των Περσικών πολέμων αποτέλεσε το λιμάνι των πολεμικών πλοίων του Αθηναίου στρατηγού Θεμιστοκλή. Το 86 π.Χ. καταστράφηκε τελείως από τους Ρωμαίους. Στα μεσαιωνικά χρόνια ονομάστηκε Πόρτο Λεόνε, από το μαρμάρινο άγαλμα του λιονταριού που βρισκόταν στη είσοδο του λιμανιού. Αυτό το σύμβολο του λιμανιού, κλάπηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Μοροζίνι και μεταφέρθηκε στη Βενετία. Έτσι σήμερα, στο λιμάνι έχει τοποθετηθεί ένα αντίγραφο αυτού του λιονταριού.
Το 1834 επιλέχθηκε ως κεντρικό εμπορικό λιμάνι της Αθήνας. Από τότε έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου.
Από το λιμάνι του Πειραιά ξεκινούν όλες οι ακτοπλοϊκές γραμμές για τα νησιά της Ελλάδας αλλά και για τα λιμάνια του εξωτερικού.
Η πρόσβαση στο λιμάνι είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς απέναντι από την είσοδό του βρίσκεται ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά). Καθώς και οι αφετηρίες πολλών λεωφορείων που συνδέουν το λιμάνι με το κέντρο της Αθήνας και τις υπόλοιπες περιοχές του Πειραιά.
Οι έντονοι ρυθμοί της ζωής στην περιοχή του λιμανιού γίνονται αμέσως αντιληπτοί. Κόσμος πηγαινοέρχεται και τα καταστήματα γύρω απ’ αυτό σφύζουν από εμπορική κίνηση.
Η καρδιά του Πειραιά χτυπά – αναμφισβήτητα στο λιμάνι. Όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πόλη. Μια βόλτα στις γραφικές γειτονιές του Πειραιά, στους κεντρικούς δρόμους που παρουσιάζουν έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, και στα διαχρονικά στέκια της νεολαίας - και όχι μόνο - αποκαλύπτει τις ομορφιές της πολυπρόσωπης πόλης.
Είναι μια πυκνοκατοικημένη και σε πολλά σημεία της άναρχα δομημένη πόλη, όπως εξάλλου και η Αθήνα. Αλλά λίγο η αλμύρα της θάλασσας, λίγο η μακραίωνη ιστορία της περιοχής που την έχει προικίσει με μια λάμψη και μια γοητεία ξεχωριστή, ανήγαγαν την πόλη του Πειραιά σε μούσα πολλών καλλιτεχνών. Δεκάδες τραγούδια γράφτηκαν και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες γυρίστηκαν στις γραφικές γειτονιές της πόλης και στο λιμάνι που το σενάριό τους φωτογράφιζε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων του Πειραιά.
Σήμερα, ο Πειραιάς έχει όλα τα στοιχεία μιας σύγχρονης πόλης, ενώ συγχρόνως διατηρεί και τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου ναυτιλιακού εμποροβιομηχανικού κέντρου.
Στα στολίδια της πόλης συγκαταλέγονται τα νεοκλασικά κτίρια που συναντάμε σε αρκετά κεντρικά σημεία του Πειραιά, το περίφημο Δημοτικό Θέατρο της πόλης που δεσπόζει στη πλατεία Κοραή, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό μουσείο, τα Θεμιστόκλεια Τείχη, το Σηράγγιο (Σπηλιά του Παρασκευά), το Βεάκειο Θέατρο και άλλοι χώροι που συνδυάζουν τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του Πειραιά είναι το Μικρολίμανο (ή Τουρκολίμανο, όπως ονομαζόταν παλιά) και το Πασαλιμάνι. Σ’ αυτές τις περιοχές λειτουργούν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες και bars που αποτελούν στέκια της νεολαίας αλλά και μεγαλύτερων ανθρώπων. Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που η θάλασσα τραβά σαν μαγνήτης τα πλήθη, ο Πειραιάς αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Φωτογραφίες χρηστών κάντε click για να τις δείτε
Archeological Place - Kastraki - Drapetsona - Piraeus
ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
>> ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
>> ΜΟΥΣΕΙΑ
>> ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
>> ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
>> ΣΤΑΘΜΟΣ Η.Σ.Α.Π

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ACROPOLE HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ SAVOY Hotel
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ GLAROS HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ TRITON HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ PIRAEUS THEOXENIA HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ PIRAEUS DREAM HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Faros II
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ THE PARK PIRAEUS BEST WESTERN
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ EFPLIAS HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
CAROL HOTEL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ADONIS
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ANEMONI
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ANITA
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ARGO
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ FAROS
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
GALAXY
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
GLAROS
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ IDEAL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
IONION
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ LILIA
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ MISTRAL
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ NOUFARA
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ PARK
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ PHIDIAS
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
ΠΕΙΡΑΙΑΣ POSEIDONIO
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
SCORPIOS
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >
DELFINI
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - info >

Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή. 
Online reservations
Map Map
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
+ O Προαστιακός έπιασε λιμάνι…


TOP 50 HOTELS
Videos
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2022