Holiday.gr Ημ/νια
December 9, 2021
Ελληνικά Ελληνικά Αγγλικά Αγγλικά
Home Page
 
Άλλοι προορισμοί
+ ΜΑΔΡΙΤΗ
+ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
360 view Panoramic 
ΙΣΠΑΝΙΑ / ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η Βαρκελώνη θεωρείται η πιο ζωντανή και ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας. Βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση, καθώς εκτείνεται στην βορειοανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου. Είναι η πρωτεύουσα της Καταλωνίας, μιας από τις 17 αυτόνομες κοινότητες που απαρτίζουν την Ισπανία και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σε μέγεθος και σε πληθυσμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Βαρκελώνη υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες. Τα καταλανικά και τα καστιλιάνικα ισπανικά. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να μιλάει την πρώτη.
Η μεσογειακή πόλη διαθέτει πλούσια ιστορία, σημαντική οικονομική ανάπτυξη στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και μεγάλη παράδοση στις εικαστικές τέχνες.

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη με μακραίωνη ιστορία. Η σημερινή πόλη ιδρύθηκε τον πρώτο αιώνα στην θέση του παλαιοϊβηρικού Μπάρκενο. Τον 2ο αιώνα χτίστηκαν τείχη και η πόλη άρχισε να μεγαλώνει ως τμήμα της ρωμαϊκής επαρχίας που είχε όμως πρωτεύουσα την Ταραγόνα. Στους αιώνες που ακολούθησαν η πόλη γνώρισε πολλούς κατακτητές.
Τον 15ο αιώνα η Βαρκελώνη γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της. Την περίοδο αυτή κτίστηκαν πολλά από τα εντυπωσιακά και επιβλητικά κτίρια που σώζονται ως τις μέρες μας και αποτελούν σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Στο πόλεμο της διάδοχής το 1705 – 1714 καταλύθηκε η αυτονομία της Καταλωνίας από τις γαλλο-καστιλλιάνικες δυνάμεις. Από τότε η Καταλωνία και η Βαρκελώνη ανήκουν στην Ισπανία. Η αναγέννηση της πόλης ξεκίνησε από το 1850 και μετά με την γρήγορη εκβιομηχάνιση της. Το 1900 στην πόλη ευημερούσε μια ισχυρή αστική τάξη εμπόρων και βιομηχάνων, που επέτρεψε την ραγδαία ανάπτυξη των τεχνών.
Η Βαρκελώνη είναι η γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί και του Χοάν Μιρό. Εδώ, έζησε για κάποιο διάστημα και ο Πάμπλο Πικάσο.

Από την πολύ πρόσφατη ιστορία της αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1992 η Βαρκελώνη φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι κυριολεκτικά τη μεταμόρφωσαν σε επίπεδο υποδομών, μετατρέποντάς την σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σήμερα η Βαρκελώνη αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και διαθέτει πολύ καλή ποιότητα ζωής.

Κατά την παραμονή σας στην όμορφη Ισπανική πόλη υπάρχουν κάποια αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε. Όπως:

Τη Ramblas είναι μια διπλή λεωφόρος με ιδιαίτερα φαρδύ πεζόδρομο στη μέση, η οποία εκτείνεται από την Placa Catalunya έως το λιμάνι. Είναι γεμάτη κιόσκια, ανθοπωλεία και πλανόδιους πωλητές αλλά και με καλλιτέχνες να δίνουν ολόκληρες παραστάσεις Αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Καταλανούς και είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης. Στο τέλος της Ramblas, θα δείτε και το άγαλμα του Κολόμβου που το ύψος του ξεπερνά τα 76 μ.

Το «λόφο των Εβραίων» Montjuic. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο της Βαρκελώνης, όπου εκεί βρίσκονται πολλά από τα μουσεία της πόλης και κάποια ολυμπιακά ακίνητα. Μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ.

Την Barri Gοtic, γνωστή ως «γοτθική συνοικία». Στα στενά δρομάκια της χτυπούσε η καρδιά της Βαρκελώνης κατά τον Μεσαίωνα. Σήμερα φημίζεται για τα μπαράκια της. Εδώ, θα δείτε και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας και το παρεκκλήσι του Χριστού της Ναυπάκτου.

Το Parc de la Ciutadella, το δημοφιλέστερο πάρκο της πόλης, με ζωολογικό κήπο, αλλά και μουσεία ζωολογίας και γεωλογίας.

Το γήπεδο Camp Nou, έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνας και τον ειδικό χώρο στον οποίο φυλάσσονται όλα τα τρόπαιά της.

Τέλος, το φαγητό στη Βαρκελώνη αποτελεί άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Η καταλανική κουζίνα θεωρείται από πολλούς η καλύτερη της Ισπανίας. Κυριαρχούν τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και κάποιους ιδιαίτερους καταλανικούς συνδυασμούς. Φυσικά θα συνοδεύσετε το γεύμα σας με sangria.

Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
Ημερομηνία: 06/04/2009
Copyright: Marinet Ltd


Φωτογραφίες χρηστών κάντε click για να τις δείτε
Parc Guel
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ : Αν έχετε επισκεφθεί αυτή την περιοχή, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας ?
[Ανεβάστε φωτογραφία]
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Προσθήκη κριτικής [Οδηγίες κριτικής]
Μόνο εγεγραμμένοι χρήστες του Holiday μπορούν να γράψουν κριτικές. Εγγραφή.
 
Online reservations
Map Map
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
TOP 50 HOTELS
Videos
PICTURES OF GREECE
 
24 Kapodistriou Str., 185 31 Piraeus Greece,
Phone: +30 210 4101130, Fax: +30 210 4101132,
E - mail: info@holiday.gr
Holiday.gr Β© Copyright 2004 - 2021