Προσόν για τον τουρισμό μας, η ελληνική κουζίνα
|
Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, στην εκδήλωση του γαστρονομικού φεστιβάλ Sani Gourmet όπου παρευρέθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του στη Χαλκιδική: «Η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως προορισμού. Η ποιότητα των υλικών, η ποικιλία, οι παραδοσιακές γεύσεις και η μετεξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια σε γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών είναι, κατά τη γνώμη μου, μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού»
Επίσης, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι «Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει, να προβάλλει και να διαφημίσει την κουζίνα της, με τον ίδιο τρόπο που το έχουν κάνει η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα, οι οποίες ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής της προβολής. Η ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και η πολιτεία οφείλει να τη στηρίζει. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, της αύξησης της ζήτησης και της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής κουζίνας. H ελληνική κουζίνα έχει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει brand name και αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο».
Ημερομηνία: 20/5/2008 Συγγραφέας: Ανθή Κοντοσώρου
|
|